Dušan Kovačević: Priznanje Kosova nije moguće, ako dođe do rata formirat ćemo “legiju staraca”

Akademik Dušan Kovačević izjavio je da svi znaju da je uslov svih uslova za bilo kakav dogovor Beograda i Prištine, što se tiče koskovskog premijera Albina Kurtija, “priznanje Kosova kao nezavisne države, što se neće desiti, jer je po svim pravnim, moralnim, ljudskim kodeksima zemlje Srbije nemoguće”.

“Ipak, što se tiče Kurtija kao neskrivene marionete zapadnih civilnih i vojnih sila, on me fizički podsjeća na Mr. Beana, ali to ne smije da vas zavara, jer je u duši, također, Bin, ali Bin Laden”, rekao je poznati dramski pisac za novi broj beogradskog sedmičnika NIN.

On je istakao da je Kurti, “opasan fanatizovan čovjek, koji je sebe projektovao kao tvorca kosovske države”, dodajući da “sa fanaticima nije moguće ozbiljno razgovarati”.

“Moguće je samo ne slušati provokacije i želju da izazove rat koji bi NATO riješio uništavanjem Srbije i protjerivanjem Srba s Kosova. To smo već više puta gledali u drugim krajevima bivše Jugoslavije”, naveo je Kovačević.

Kako je rekao, “bojim se, možda sam i ja pomračio, da se Kurti neće smiriti sve dok ijedna srpska mačka bude na Kosovu”.

“Njegovu neskrivenu mržnju mogu da spriječe i liječe oni koji ga podržavaju, naravno, ako žele”, rekao je Kovačević.

Prema njegovim riječima, “mora se voditi pamenta politika bez napada iracionalnih ideja koje bi išle na ruku svima koji žele nestanak Srbije”, prenosi Danas.

“Razgovarao sam s prijateljima i dogovorili smo se, ako, ne daj Bože, dođe do rata, ako nas neko napadne, da formiramo diviziju trećeg poziva, što znači 60 plus, koju ćemo nazvati legija staraca. Ako neko treba prvi da izgine da to ne budu odmah mladi ljudi, kao što to obično biva”, rekao je Kovačević.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.