Đonlagić: Greška osmorke je dati srce finansija SNSD-u

Ne stišavaju se reakcije nakon što je Milorad Dodik, lider SNSD-a i predsjednik bh. entiteta Republika Srpska, potvrdio da je Zoran Tegeltija kandidat te stranke za mjesto direktora Uprave za indirektno oporezivanje.

Nakon svega oglasio se i član Predsjedništva Demokratske fronte i državni parlamentarac Dženan Đonlagić poručivši kako bi to bila velika greška vladajuće koalicije.

– Bila bi ovo krupna greška “Osmorke”. Najvažnija funkcija u državi. Jača od ministarske pozicije u Vijeću ministara. To je “srce” finansijskog sistema države. Sedam godina pod palicom HDZ-a, u kojima se ogroman novac kreiran na području FBiH “prelilo” u entitetski budžet Republike Srpske, poručio je Đonlagić.

Podsjetimo, vladajuća koalicija na nivou Bosne i Hercegovine je pred novim izazovom – kome će pripasti mjesto direktora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO). Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik uvjeren je da će pripasti njegovoj stranci, dok u SDP-u najavljuju ultimatum prema koalicionim partnerima da oni dobiju mjesto direktora Uprave za indirektno oporezivanje, piše SB.

Dogovor u vezi sa raspodjelom direktorskih fotelja na državnom nivou je već uzdrman. Na ispitu je koalicija SNSD-a, a HDZ-a i “sedmorke” kome će pripasti mjesto direktora Uprave za indirektno oporezivanje – kadru SNSD-a ili SDP-a. Najizvjesniji kandidat SNSD-a za direktorsku fotelju je novoizabrani ministar finansija i trezora Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija.

“Indirektni porezi će pripasti našoj strani i mi ćemo imenovati nekoga, još nismo donijeli odluku. Zoran Tegeltija je jedan od najozbiljnijih ljudi iz te sfere i nastručniji”, kazao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.