Hoće li Tihomir Blaškić biti ministar vanjskih poslova BiH i hoće li Boban dobiti spomenik u Ahmićima i Sarajevu

Ako Osmorka ove Bradarine zapovijedi iz stožera HDZ-a prešuti i potpiše, Mate Boban će dobiti spomenik u Ahmićima i Sarajevu, poručuje zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović.

“Poruke Zagreba uoči potpisivanja sporazuma sa Osmorkom – Milanović neće dozvoliti kompleks odgovornosti za zločine! Ako Osmorka ovo prešuti i potpiše, Mate Boban će dobiti spomenik u Ahmićima i Sarajevu! Čitam i ne mogu da vjerujem koliki je to politički bezobrazluk! Bradara je dan prije potpisivanja koalicinog sporazuma HDZ – Osmorka poručila Nikšiću i Konakoviću koji je njihov zadatak dok nasljeđe Herceg Bosne ne zaživi u punom kapacitetu. ‘Ono za što smo se izborili kroz HZ HB i ugradili u temelje BiH treba biti priznato i prepoznatljivo te zaživjeti u punom kapacitetu jer bez toga nema ni BiH kao zemlje jednakopravnih naroda i građana“, rekla je Bradara”, navodi Mehmedović.

Dodaje da “ako Osmorka ove Bradarine zapovijedi iz stožera HDZ-a prešuti i potpiše, Mate Boban će dobiti spomenik u Ahmićima i Sarajevu. Da podsjetimo za što su se „Hrvati“ izborili kroz HZ HB a što treba zaživjeti „u punom kapacitetu“ jer bez toga neće biti BiH: – Fašizam – Konclogori i etničko čišćenje – Udruženi zločinački pothvat – Treći entitet – Stolni grad Mostar – Dvije škole pod jednim krovom – Pljačka i otimačina imovine BH građana. Dakle, to su, ukratko dostignuća za koja se izborilo "Herceg Bosnom" kad je bila u punom kapacitetu. Očito da je Bradara dala ovu izjavu dan uoči potpisivanja koalicijskog sporazuma Osmorke i HDZ da bi podsjetila Osmorku šta sve treba zaživjeti u punom kapacitetu. Nisam čuo da je bilo ko od Osmorke reagirao na ovo. Znači, slušaće do ‘ispunuća’ da HR HB zaživi u punom kapacitetu. Ako je Tihomir Blaškić mogao na pozorinicu sa predsjednikom Hrvatske u BiH, onda valjda može i na neku funkciju u novoj koaliciji. I to valjda treba zaživjeti, a obzirom da je puno vremena boravio u Holandiji, mogao bi komotno biti ministar vanjskih poslova”, zaključio je Mehmedović.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.