REAKCIJE NA PRESUDU Porodica Memić: Dokazat ćemo ko je ubio Dženana

Sud Bosne i Hercegovine izrekao je presudu kojom su Zijad Mutap, Alisa Ramić, ranije Mutap, policajci MUP-a KS Hasan Dupovac i Josip Barić, te Muamer Ožegović oslobođeni optužbi za ometanje istrage u slučaju ubistva Dženana Memića.

Porodica Memić burno je reagovala nakon presude i napustila sudnicu.

Nakon izricanja presude Muriz Memić je ispred Suda poručio da će “dokazati ko je ubio Dženana”.

“”I neka se okuša hor torokuša, ja sam babin sin jedinac. Mater svima ko god i šta god pokuša. Još jednom, mater svima, ko god i šta god pokuša”, rekao je Memić.

Potom je poručio da će odgovorni za ubistvo Dženana sigurno biti pronađeni.

Arijana Memić poručila je da će “biti pravde za Dženana, Bogom vam se kunem”.

Advokat Ifet Feraget je kazao da “jedino sa čim se slaže sa sudijom Brankom Perićem jeste da ovo nikad nismo imali u pravosuđu”.

“Jedne prilike prije nego je sudija Perić preuzeo presudu, pitao me je da li je jedna od tužiteljica učestvovala u zataškavanju slučaja “Dženan Memić”. Rekao sam da jeste. Što se tiče komentara sudije Perića, malo je kazati da sam razočaran. Odgovorno tvrdim, a dokazi to potvrđuju, da je Dženan Memić ubijen tu noć otprilike u 15 do 12. Postoje ubice. Od sudije Perića nismo čuli ni jednom da je pala optužnica Kantonalnog tužilaštva, da je Vrhovni sud potvrdio da se nije desila saobraćajna nesreća. Pitanje svih pitanja je da li ćemo kao društvo nakon ovog slučaja krenuti u nekom boljem pravcu. Ne želim da kažem da svi optuženi bezuvjetno moraju biti osuđeni, ali vrijeđaju komentari sudije Perića. Da se Alisa sjetila šta se desilo mi bismo znali ko je ubica. Da nam je ostale podatke iznijela ako treba došli bismo do ubice”, kazao je Feraget.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.