Ćudić: Kolegama iz SDA dugujem izvinjenje, hvala Pokretu za državu na čelu sa SDP-om što sada znamo cijenu

Priča oko Pokreta za državu okupira javnost. Čeka se rasplet oko izbora delegata iz Republike Srpske u Domu naroda BiH. Ko će omogućiti četvrtog delegata SNSD-u? Iz SDA kažu da ne žele dati četvrtog delegata Dodiku te da SDP ima dva poslanika u NSRS i da oni mogu odlučiti o tome. Oglasila se i Sabina Ćudić iz Naše stranke.

“Da lično samopoštovanje, ali i kolektivno, političko dostojanstvo, u našoj državi nažalost imaju cijenu, to dakako znamo. Svjedoci smo i žrtve te činjenice. Ta cijena je često izakulisna i maglovita. Hvala Pokretu za državu, na čelu sa SDP-om, što sada precizno znamo tu cijenu – Bosnu i Hercegovinu, dostojanstvo, pravosuđe, međunarodne odnose, granice, sigurnost i evropsku perspektivu naše zemlje serviraju Dodiku na pladnju za: mjesto potpredsjednika Narodne skupštine RS-a i jedno od sedamnaest ministarskih mjesta u SNSD-ovoj Vladi RS-a. Pa je tako Pokret za državu postao Pokret za Ministarstvo turizma RS-a.

Kolegama iz SDA dugujem izvinjenje, jer sam u toku protekle četiri godine nerijetko govorila da samo oni mogu napraviti tu historijsku grešku, koju su napravili prije četiri godine osiguravajući SNSD-u mehanizme blokade države. Ispostavlje se da to nije tačno, i da sa Dodikom imaju jako mnogo zajedničkih prijatelja”, istakla je Ćudić na društvenim mrežama.

Već sada izvjesno je da će Pokret za državu dobiti poziciju potpredsjednika NSRS i jedno ministarsko mjesto, a o čemu se razgovaralo i na sastanku sa Miloradom Dodikom. No to očito nije zajdnički stav Pokreta za državu.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.