Vučić pokušao sakriti sastanak sa zamjenikom Sergeja Lavrova

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se nedavno s Aleksandrom Gruškom, zamjenikom ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova. Iako Vučić o svojim sastancima redovno obavještava javnost i preko službene stranice predsjednika Srbije i putem društvenih mreža, o susretu s Gruškom građani Srbije saznali su putem priopćenja ruskog Ministarstva vanjskih poslova, piše Nova.rs.

Nije bilo službeno priopćenja Predsjedništva Srbije o dolasku Aleksandra Gruška u posjet Beogradu. Da je u srpsku prijestolnicu došao utjecajni ruski političar javnost je saznala iz Moskve.

Naime, tamošnje Ministarstvo vanjskih poslova je 15. listopada u priopćenju navelo da je Vučić primio Gruška 13. i 14. listopada te da je zamjenik Sergeja Lavrova razgovarao i sa srpskim šefom diplomacije Nikolom Selakovićem i ministrom policije Aleksandrom Vulinom, piše Nova.rs.

“Fokus je zajednički rad na osiguranju stabilnosti na Balkanu i prevladavanje posljedica smjera konfrontacije od strane Zapada. Strane su potvrdile obostranu želju za poboljašnjem saradnje u širokom spektru ovlasti, nastavak intenzivnog političkog dijaloga, komunikaciju po liniji ministarstava vanjskih poslova“, pisalo je u priopćenju ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

Prethodno je Sputnjik objavio da je Gruško bio na koncertu u Ruskom domu, pod nazivom “Srpsko srce – ranjenoj Slavenosrbiji”, koji je održan “kao gesta volje srpskog naroda da pomogne stradalima u Donbasu”.

Na službenoj stranici Vučića – ni slova

Na službenoj stranici predsjednika Srbije o susretu s Aleksandrom Gruškom nije objavljeno ni slovo.

Iako je samo godinu ranije o njegovom posjetu stiglo i priopćenje iz Predsjedništva, a objavljene su i fotografije tog sastanka na Instagramu “buducnostsrbijeav”, ovog puta to se nije dogodilo.

Priopćenja nije bilo ni iz kabineta Nikole Selakovića, iako se tijekom 2021. njegovo ministarstvo službeno oglasilo o posjetu Gruška. Također, njih dvojica su tada održali i zajedničku konferenciju za novinare.

Diplomat Srećko Đukić navodi za “Novu” da bi posjet Gruška Srbiji bio na neki način blokiran od strane EU-a, da je bio najavljen.

“Zato je realiziran praktički tajno. Pokušano je da se prikaže da je Gruško došao zbog priredbe ili koncenrta u Ruskom domu. Međutim, ne treba imati dilemu da je glavni razlog posjeta bio susret s Vučićem”, smatra Đukić.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.