Komšić: Na čelu NS BiH trebaju biti Barbarez i Glavaš, a ne ‘indijanci’ koji žele pomoći Putinu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić osvrnuo se večeras na skupu u Gračanici na dešavanja u Nogometnom savezu BiH i najavljenu utakmicu sa reprezentacijom Rusije.

“Naš Vlatko Glavaš je i Hrvat i katolik, i niko mu to nije osporavao dok nije zaigrao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, pa su mu to onda osporavali i porodici i prijateljima. Danas Vlatko ne može priđe blizu Nogometnom savezu, iako je bio kapiten, zato što navodno nije dobar Hrvat, zato što ga ne gura HDZ. E, vidite mi se borimo za takvu državu u kojoj nećemo vagati hrvatstvo, bošnjaštvo ili srpstvo, u kojoj nećemo vagati nečiju vjeru, nego ćemo vagati koliko je neko stručan i koliko mu je stalno do Bosne i Hercegovine.

Po nama i Vlatko, i Sergej Barbarez i svi ti ljudi koji su ginuli u tome dresu trebaju da budu u tome Savezu a ne ovi indijanci koji nam svaljuju pola svijeta zato što su zamislili da pomognu Putinu da se odigra utakmica sa Rusijom pred sami početak Svjetskog prvenstva, i to nam govori šta se desi kada imamo 2:1 protiv Bosne i Hercegovine, plus koji domaći izdajnik”, rekao je Komšić.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.