Čestitam OHR-u, pokušali su nametnuti Izborni zakon koji podržava vodeći neofašista Evrope Orban

Iako su se smirile strasti oko namjere visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta da nametne politički dio izmjena Izbornog zakona, koji ponajviše odgovara Draganu Čoviću, reakcije se još bilježe.

Čini se da će tih reakcija biti i u narednim danima i sedmicama, naročito kako se bude bližio Schmidtov rok za dogovor bh. lidera o tom pitanju. A kolike su šanse da do dogovora dođe pokuazuje podatak da još ne postoji ni inicijalna kapisla za sazivanje nekog sastanka, a kamo li za ozbiljnije pregovore.

Možda mogućnost da se desi neki demokratski dogovor najbolje ilustuje da su od medijacije pregovora o Izbornom zakonu digle ruke i Delegacija EU i Ambasada SAD.

No, u nedostatku političkih aktivnosti po ovom pitanju, bilježimo ironičnu čestitku politologa Jasmina Mujanovića OHR-u, jer njihov zakon podržava vodeći ideolog neofašizma u Evropi.

Mujanović je tim povodom večeras sa Twittera poručio: “Još jednom, moje iskrene čestitke OHR BiH jer je pokušao nametnuti Izborni zakon u Bosni i Hercegovini koji uživa implicitnu podršku vodećeg evropskog neofašističkog ideologa. Kada vašu politiku podržavaju Orban, Čović i Dodik, trebali biste se stvarno preispitati”, napisao je Mujanović.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.