U skupštinsku proceduru predat Prijedlog da se glasa o nepovjerenju 43. Vladi Crne Gore

Danas su Klubovi poslanika DPS, SDP-LP, SD, DUA predali u skupštinsku proceduru Predlog da se glasa o nepovjerenju 43. Vladi Crne Gore.

“Osnov razloga za podnošenje predloga jeste to što su izostali rezultati 43. Vlade Crne Gore na planu realizacije onih prioriteta koji su utvrđeni prilikom njenog izbora, a tiču se reformi pravosudnog sistema, jačanja sistema vladavine prava, intenziviranja procesa evropskih integracija, konsolidacije ekonomske politike u zemlji i reorganizacije sistema zdravstvene zaštite u uslovima pandemije korona virusa koja traje”, saopštili su iz Kluba poslanika DPS i Kluba SDP-LP, SD, DUA.

Dalje, kako navode, ignorantskim postupanjem predsjednika Vlade Dritana Abazovića “prema stavovima najznačajnijih naučnih ustanova u zemlji, kao i istaknutih stručnjaka i organizacija civilnog društva, te stavljanjem odnosa sa Srpskom pravoslavnom crkvom u prvi plan”, pri čemu je, dodaju, vlastitim neodgovornim postupanjem doveo do podizanja tenzija u društvu i do nenadoknadivog gubitka vremena potrebnog za kvalitetno ispunjavanje obaveza iz evropske agende, ova Vlada je, ocjenjuju, izgubila legitimitet.

“Na kraju obrazloženja predloga je zaključeno da je, zbog svega navedenog, a u namjeri da se zaštite vitalni državni interesi Crne Gore i sačuva šansa da naša zemlja krene putem evropske integracije, podnošenje inicijative za izglasavanje nepovjerenja 43. Vladi Crne Gore bilo neophodno”, zaključuju u saopštenju.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.