Putin i Vučić planiraju aktivirati ajkule rata u BiH, Crnoj Gori i na Kosovu

Predsjednik Rusije Vladimir Putin i njegov “zapadnobalkanski sluga” u Srbiji Aleksandar Vučić – bivši ministar propagande “kasapina Balkana” Slobodana Miloševića, “koordiniraju i spremaju da aktiviraju svoje ratne ajkule” na problematični region koji teži ka EU, navela su dva diplomatska izvora iz Brisela za novinsku agenciju DTT-NET.

Agencija se poziva i na još jedan izvor iz jedne države članice Unije, koji su tokom prošle sedmice, pod uslovom anonimnosti, razgovarali sa novinarom ove agencije, prenosi Danas.rs.

„Možda to javnosti izgleda nevjerovatno u ovom trenutku, ali naše skeniranje najnovijih dešavanja, naši analitičari i stratezi nas upozoravaju da je to jedna od najvjerovatnijih najnovijih opcija planiranja Putina i Vučića. Milorad Dodik (lider bosanskohercegovačkih Srba) već čeka njegove instrukcije, ali nedavnim sukobima Bošnjaka i Hrvata ne žure da aktiviraju Dodika jer im Hrvati i Bošnjaci čine slučajnu ogromnu uslugu”, kazao je izvor iz Brisela za dtt-net.com.

“Možda smo blizu najbolje vijesti koje joj svi želimo u ovom trenutku širom Evrope i svijeta: o završetku rata u Ukrajini. Ali tada bi sukob mogao biti delokalizovan i krenuti ka zapadnom Balkanu“, rekao je za dtt-net.com drugi izvor u ministarstvu spoljnih poslova jedne države članice, zahtijevajući apsolutnu anonimnost i nespominjanje države iz koje dolazi.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.