Stevanović: Konaković je pobrkao lončiće, Hrvati nisu HDZ

Dino Konaković je prvi put svjesno ili ne svjesno pobrkao lončiće.

Napisao je ovo na društvenim mrežama SDP-ov Dragan Stevanović.

– Niko u FBiH niti može niti je to u duhu Ustava oduzeti od Hrvata šest mjesta u Domu naroda PSFBiH. BiH je domovina bosanskih Hrvata i bez njih nema Bosne i Hercegovine za koju se borimo, navodi Stevanović i dodaje:

– Oduzećemo ih od HDZ BiH i pokazati da u BiH ima dovoljno onih građana hrvatske nacionalnosti koji ne djele političke stavove HDZBiH i Bosnu i Hercegovinu kao državu vide kao istinsku multietničku državu svih njenih građana i naroda a ne etnički podjeljenu.

Stevanović navodi da “ovo što Dino brani puno mi miriše na ekskluzivitet u političkom predstavljanju po principu jedan narod, jedna partija,jedan vođa a to nije daleko od fašizma.

– Da zaključim. Građanima FBiH hrvatske nacionalnosti u Domu naroda pripada po Ustavu određen broj mjesta i niko im to pravo ne može uzeti. E sad ako u tom Domu od 17. mjesta 6. ne budu Hrvati koji su članovi HDZ nego recimo SDP ili NS to nije uzimanje prava Hrvatima nego je legitimna borba političkih subjekata za glasove bosanskih Hrvata. Možda nećemo uspjeti za ove izbore ali sam siguran da se SDP nikada neće prestati boriti za glasove bosanskih Hrvata na političkom konceptu koji je posve različit od HDZ-ovog, navodi Stevanović.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.