Dodikova neselektivna paljba: Sve stranke iz FBiH su na istom muslimanskom kursu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da se u “lažnim građanskim partijama u Federaciji BiH krije opasan nacionalistički muslimanski puls”.

– Nacionalizmom muslimanske partije plaše i birače, a i predstavnike međunarodne zajednice, kreirajući privid da u FBiH postoje partije ljevice, neopterećene nacionalizom – rekao je Dodik za Srnu.

Prema njegovim riječima, upravo u lažnim građanskim partijama krije se opasan nacionalistički muslimanski puls, što su u praksi dokazivali i članovi SDP-a i DF-a Željka Komšića, do partija koje se danas predstavljaju ljevicom.

– Izjave koje su dolazile iz SDP-a ponekad bi ostavljale bez daha i samog lidera SDA Bakira Izetbegovića – naveo je Dodik.

Da su svi na istom, muslimanskom kursu, dodao je on, najbolje su pokazali razgovori o izmjeni Izbornog zakona BiH, kada su doslovno svi govorili jednim glasom.

– Stoga bi licitiranje izbornim pobjednikom u FBiH, bar među muslimanima bilo gubljenje vremena, jer ko god da osvoji većinu vodit će istu nacionalnu politiku, a Republika Srpska će ostati za njih glavni cilj za uništenje – rekao je Dodik.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.