Između zapada i Rusije: Vučić odgodio obraćanje za 6. maj

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odgodio je svoje obraćanje javnosti za 6. maj, saopćeno je iz njegove Press službe.

Kako stoji u saopćenju, idućih dana Vučić će imati važne razgovore te značajne sastanke zbog pripreme planova i programa za budućnost Srbije.

U koordinaciji s premijerkom Anom Brnabić, predsjednik Vučić će bitne zaključke o putu Srbije i idućim koracima saopćiti u petak, 6. maja, stoji u saopćenju.

Vučić je izjavio jučer da se za početak konzultacija u vezi nove Vlade Srbije čeka odluka pravnika koji bi trebali utvrditi može li se to učiniti prije isteka njegovog prvog mandata ili se mora sačekati da mu počne drugi predsjednički mandat.

Podsjetimo, dnevne novine i tabloidi u Srbiji bliski Aleksandru Vučiću u na naslovnicama ove sedmice kritikuju najnoviju izjavu Vladimira Putina u vezi s Kosovom.

Kako je ranije najavljeno, povod za Vučićevo obraćanje je niz bitnih dešavanja koja se tiču i Srbije, a to su ruska invazija na Ukrajinu, kao i razgovor predsjednika Rusije Vladimira Putina i Antonija Guterresa u kojem je ruski lider iskoristio primjer Kosova kako bi opravdao svoje samovoljne poteze u Ukrajini.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.