Ukrajina: Rusi kreću na Kijev, ključna bitka

Prilično velika količina ruske [vojne] opreme i ruskih snaga koncentrirana je na prilazima Kijevu …

Glavni stožer ukrajinskih oružanih snaga priopćio je u ponedjeljak ujutro da se ruske snage pripremaju za napad na Kijev pokušajem preuzimanja pune kontrole nad gradovima Irpin i Buča, nedaleko od Kijeva te približavanjem glavnog gradu kroz istočna predgrađa.

U biltenu objavljenom u ranim jutarnjim satima glavni stožer je rekao da su ruske snage također “pokušavale postići taktičku prednost da dođu do istočnih predgrađa Kijeva kroz okruge Brovarski i Borispilj, navodi se u biltenu.

– Prilično velika količina ruske [vojne] opreme i ruskih snaga koncentrirana je na prilazima Kijevu, rekao je savjetnik ministarstva unutarnjih poslova Vadim Denisenko na ukrajinskoj televiziji, a prenosi internetski list Ukrajinska Pravda.

– Bitka za Kijev ključna je bitka (koja će se voditi) sljedećih dana.

Ukrajinska vojska pogodila ruski ratni brod u Crnom moru

Ukrajinske oružane snage pogodile su u Crnom moru ratni brod ruske mornarice, saopćio je Serhij Bratčuk, portparol operativnog štaba regionalne vojne administracije Odese.

– Uništit ćemo neprijatelja. Jedan neprijateljski brod manje. Neprijatelj trpi gubitke. Dobar posao, neka je slava Oružanim snagama – izjavio je Bratčuk.

Operativni štab nije pružio detalje napada na neprijateljski ratni brod.

– Još nema potvrde da li je to bio patrolni ili raketni brod, ali sasvim sigurno jedan brod manje – kazao je Bratčuk, javio je Ukrinform.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.