“U šoku sam!‘ Napravio pogrešku života, potpisao ugovor i na dan ruske ofenzive…”

Prije nekih deset dana njemački nogometaš turskog podrijetla donio je odluku da Werder iz Bremena zamijeni Metalistom iz Harkiva. Deset dana kasnije sam će za sebe u razgovoru za Bild ustvrditi da je napravio daleko najgluplji potez svoga života. Umjesto nogometa, Abdullah Dogan se trenutačno skriva u harkivskom metrou, očekuje ishod bitke u gradu u kojem se događa velika bitka Ukrajinaca i Rusa uz stalne bombaške napaden te se nada da će pobjeći iz zagrljaja smrti…

– Samo sam želio igrati nogomet, a sada sam u središtu rata – kazao je rekao je Dogan za Bild.

U Harkiv je stigao prije tjedan dana, riješiti papirologiju, i kada se želio vratiti u Njemačku – bilo je prekasno. baš nekoliko dana uoči početka invazije.

– Da sam uopće mogao naslutiti što će se dogoditi, naravno da nikad ne bih došao ovdje. U šoku sam, osjećaj je jeziv. Vidio sam tenkove i helikoptere na aerodromu, osluškujem detonacije, ne spavam.

Sve što Dogan trenutačno ima sa sobom je kofer od 10 kilograma. I nada da će se maknuti iz jedne stanice metroa.

– Spavam ovdje jer je sigurnije nego u zgradama. No silno se bojim, bojim se da više neću vidjeti svoju djevojku i moju braću. Iskreno vam kažem, jako se brinem za svoj život; Rusi su jako blizu i moram naći način kako da pobjegnem odavde – poručio je Dogan putem Bilda.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.