Posebna sjednica NSRS održat će se 1. februara, Čović potvrdio dolazak, Izetbegović odbio

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske održat će se 1. februara, a sedam dana kasnije će početi redovno skupštinsko zasjedanje.

Ovo je dogovoreno danas na Kolegiju NSRS, a tema posebne sjednice bit će aktuelna ekonomsko-politička situacija u BiH.

Predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović je kazao da je posebnu sjednicu zakazao da bi se otvorila mogućnost dijaloga, jer je politička scena zatrovana.

“Nema razgovora i svako komentariše na svoj način. Izetbegović već potvdio da neće doći, a da je Čović usmeno obavijestio skupštinsku službu da hoće”.

Članovi kolegijuma iz opozicije su bili suzdržani tokom glasanja za sazivanje posebne sjednice. Na kolegijumu je izglasano da će gosti moći da se obrate u uvodnom obraćanju entitetskim poslanicima od 20 minuta, te još pet minuta u završnoj riječi.

“Ovo je prilika da u NSRS iznesnemo svoja viđenja, i u tom interesu smo pozvali predsjednike SDA i HDZ BiH. Za odgovor Izetbegovića znamo iz medija, ali mislim da to nije najbolje rješenje i da je trebao doći i iznijeti svoj stav makar on bilo oprečan po svim pitanjima. Čović je potvrdio usmeno da će biti prisutan. Svi predsjednici stranaka u RS imaju priliku da budu prisutni i da se obrate”, rekao je Čubrilović

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić kazao je bi posebna sjednica imala smisla da nije bilo svih prethodnih posebnih sjednica koje su “donijele ozbiljne zaključke koji se ne provode i ne poštuju”.

“Ne daj bože budali vlast, može nas sve pobiti, tako se vodi politika kod nas. Milorad Izetbegović funkcioniše na način ‘ja ću da odvojim RS, a ti ne daj'”, kazao je Stanić.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.