Bivši načelnik policije krivicu za smrt Tijane Jurić prebacuje na njenog oca: Šta će dijete napolje u kratkom šortsu

Zbog heštega #NisamPrijavila i sve većeg broja žena koje na društvenim mrežama pišu svoja bolna iskustva o zlostavljanju, voditelj Srđan Predojević u emisiju je pozvao Žarka Popovića, bivšeg šefa odsjeka za krvne delikte.

I dok se očekivalo da će on prvi dati snažnu podršku, uslijedilo je baš suprotno. Iznio je sramnu izjavu, a da se nije ni postidio. Govorio je o smrti djevojčice Tijane Jurić.

– Igor Jurić je čovjek kojem je kćerka ubijena. A, nije sebe nekad pitao zašto dijete od 15 godina u 11 sati u šorčiću izlazi na ulicu i ide negdje bez njegove kontrole – rekao je Popović u emisiji Vesti.

Na pitanje voditelja Srđana Predojevića da li je siguran u to što je izgovorio i da li je to prikladno, Popović je i pre nego što je voditelj završio rečenicu rekao:

– Da, siguran sam. Da, prikladno je. Nekad neko pere savjest preko nekih priča. Jeste, prikladno je – ponovio je Popović.

Dio gostovanja i spornu izjavu prenio je na Tviteru Igor Jurić, otac djevojčice:

– Ovo je Žarko Popović, bivši šef odsjeka za krvne delikte. Ovo je čovjek koji je vodio računa o bezbjednosti građana. Čovjek koji na ovaj način govori o jednom mrtvom djetetu. Pitamo se zašto #nijeprijavila? Ne pitajte više nikad. Ovo je odgovor. I džabe šaljete svoje pse na mene – napisao je on.

Ove riječi jednostavno ostavljaju bez teksta, jer su toliko nepromišljenje i gadne da bi i za uličarke priče bile preveliki zalogaj, a kamoli za javno obraćanje jednog bivšeg načelnika. Sramota.

Izvor: Noizz.rs
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.