Otkrijte dugotrajne mirise koji ne koštaju puno

Svi volimo lijepo mirisati, zar ne? Ostati bez svog omiljenog dizajnerskog parfema prilično je tužan trenutak, ali shvatiti da morate izdvojiti par stotina kuna da biste ga ponovno kupili još je gore. Ne brinite, postoji miris sličan gotovo svakom luksuznom parfemu.

Za parfem koji koristimo za posao, ispijanje kava i uživanje u vikendu, bitno je da bude dugotrajan, a s druge strane da miriše očaravajuće i skupo, poput onih najluksuznijih.

Danas gotovo svi high street brendovi imaju svoje verzije parfema koji su podjednako kvalitetni i moderni poput onih koje proizvode velike modne kuće. Neki od njih odlaze toliko daleko da kreiraju kopije gotovo identične originalima.

Odnedavno, najpopularniji high street brendZara u prodaji ima liniju parfema koju je radio Jo Malone.

Za vas smo izdvojili neke od najpristupačnijih bočica koji neodoljivo podsjećaju na skupocjene mirise.

Zara Gardenia

Zara Gardenia

Ovaj parfem u Zarinoj je ponudi već nekoliko godina. Nije tajna da miriše poput kultnog YSL Black Opium parfema, tako da je glamurozna slatkoća (kava, naranča i vanilija) i duboka mističnost dostupna za puno manje novca.

Zara Apple Juice

Zara Apple Juice

‘Stručnjaci’ za mirise na TikToku naporno su radili na pronalaženju savršenog zamjenskog mirisa za Chanelov poznati Chance Eau Tendre miris — i pokazalo se da dolazi u obliku Zarinog parfema Apple Juice. Oba se mogu pohvaliti osvježavajućim voćnim notama grejpa i jasmina cedra.

Zara Jo's Rhubarb

Zara Jo's Rhubarb

Jedan od najnovijih mirisa koji je kreirao Jo Malone za Zaru postati će vaša opsesija. Voćni i svježimiris, svježi i savršen, na granici je unisex parfema zbog nota sivog vetivera.

Zara Gracefully Madrid

Gracefully Madrid

Posljednja Zarina linija parfema u 2021. godini možda je i naša najomiljenija, zato što je čine mirisi gradova od Venecije do New Yorka. Gracefully Madrid miriše na hedonizam, luksuz i moć, sa notama pikantne naranče, te mošusa i geranijuma.

Lush Sun

Sun IZVOR: LUSH

Lush u svom asortimanu nema samo kupke i maske za lice, već i odličnu ponudu pristupačnih mirisa. Ovaj slatkasti parfem od naranče i mimoze je kao stvoren za ljeto, dok sa druge strane podiže raspoloženje u kišnim danima.

Izvor: Story
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.