Pokrenuta peticija da se zabrani emitiranje sadržaja Bake Praseta

Nakon što je nedavno Baka Prase odveden na saslušanje zbog smrti srpske youtuberice i gejmerice Kristine Kike Đukić (21), u Srbiji je pokrenuta peticija za zabranu daljnjeg emitiranja videa ovog influensera.

Peticija je pokrenuta zbog vrijeđanja drugih youtubera i korisnika YouTubea, pišu srbijanski mediji.Njega se okrivljuje za neprimjeren sadržaj na društvenim mrežama koji često obuhvaća vrijeđanje i ponižavanje, zbog čega je i pokrenuta ova peticija.

“U ime nemilog slučaja koji se dogodio, molim sve ljude da potpišu peticiju da se zabrani pojavljivanje Bake Praseta, jer njegova videa proizvode mržnju i prkošenje”, stoji u obrazloženju na peticije.online.

“Ovog čovjeka smatram odgovornim za uništavanje života na desetine mladih ljudi, a pored toga je primjer bahatosti, primitivnosti i neodgoja”, napisao je jedan od potpisnika peticije.

“Pored online nasilja i prozivanja ljudi na internetu, smatram da ovakvi kanali kakve propagira dotični jako loše utječu na mlade, posebno na djecu koja tek ulaze u pubertet, jer se u tim emisijama apsolutno ništa pametno ne događa. Iako se promovira kao humor, taj ‘humor’ je na vrlo niskom nivou i mahom se svodi na vrijeđanje, pravljenje grimasa i neandertalsko glupiranje. Onaj tko pravi ovakve sadržaje ni ne zna ništa drugo nego zarađivati preko jadne djece”, dodao je jedan od potpisnika peticije.

Peticija je do sada prikupila preko 8 hiljada potpisa.

Izvor: Klix.ba
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.