Nekada: Svi smo mi Tito! Sada: Svi smo mi Dodik!

“Ako na bilo koji način uklone Milorada Dodika sa političke scene, moraju da znaju da smo svi mi ovdje Milorad Dodik i da smo spremni da vodimo isključivo takvu politiku koju trenutno vodi i zagovara on jer to nije politika Dodika, već politika Republike Srpske, građana Srpske i politika koju građani na svakim izborima bukvalno delegiraju Miloradu Dodiku kao politiku koju on treba da zastupa, da vodi u borbi za interese građana, a koji su uvijek u skladu sa dejtonskim ustavom”, rekao je Radovan Кovačević, portparol SNSD-a i Dodikov savjetnik u Predsjedništvu BiH.

On je naglasio da u Srpskoj neće da govore o eventualnom scenariju eskalacije nasilja, jer postoji potpuna ubijeđenost da do toga neće doći.

“Ono što je najbitnije je da rukovodstvo Republike Srpske neće povući nijedan takav potez. Mir je ključna vrijednost Republike Srpske, ključna kategorija i ne postoji ništa za šta bismo žrtvovali mir. Takve priče postoje da bi se Republika Srpska obeshrabrila u svemu ovome i da bi se predstavnicici Srpske prepali, da bi odustali od toga da se vrati ono što joj pripada” rekao je on.

Кovačević je ukazao da je Srpska uvijek pozivala na dijalog unutrašnjih faktora.

“Jedini način da se nađe održivo rješenje za BiH je da unutrašnji faktori sjednu za pregovarački sto i da dođu do rješenja. Dejtonska BiH je definitivno jedina na koju su pristali, ne samo Srbi i Republika Srpska, nego su pristali svi. Pristali su i Bošnjaci i Hrvati. To je nešto što je postignuti konsenzus, balans. Jedino o čemu možemo da razgovaramo je kako da se vratimo tom konsenzusu i balansu”, kazao je Kovačević, kako prenosi Srna, u emisiji “Svet sa Sputnjikom”.

Izvor: BN
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.