Zdravko Čolić odbio pjesmu koja je postala hit i danas je svi pjevaju

Poznati muzičar i pjevač Momčilo Bajagić Bajaga otkrio je pravu istinu o nagađanjima zbog kojih Zdravko Čolić i danas žali jer je odbio pjesmu “Kad hodaš”.

Kako su mediji ranije pisali, Čola je pjesmu odbio jer nije prepoznao hit, Bajaga je otkrio da je istina o njoj potpuno drugačija.

“Nikad mi nije bilo žao, mogu i ja otpjevati pjesmu. Čola nije baš odbio ovu verziju pjesme “Kad hodaš”. Imao sam jednu iskreno slabiju verziju”, rekao je Bajaga i dodao:

“Imao sam jednu strofu viška i mislim da sam promašio glavnu temu, donijeli smo mu je. Pozvali su nas on i Kornelija Kovač, išli smo kum Miša Aleksić i ja, ja sam tada još bio u Ribljoj Čorbi i donijeli smo mu četiri stvari: “Tvoje oči”, “Afrika”, “Kad hodaš”, .. iskreno, tu pjesmu nisam dobro završio, a sigurno je ne bih ni uzeo u tom izdanju”, iskreno je odgovorio legendarni glazbenik.

Naveo je i kako bi njegov kolega uvijek prepoznao dobru stvar, kad bi je čuo.

“Samo je legenda da Čola nije prepoznao dobru pjesmu, Čola bi to sigurno prepoznao. I nikad mi nije žao pjesme, uvijek je možeš i otpjevati i ti”,  rekao je Bajaga za Kurir.

Izvor: Kurir
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.