Vučić najavio nabavku novog naoružanja iz Rusije: “To su veoma važne stvari, korneti, lansirne rampe, rakete…”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će iz Rusije uskoro stići nova vojna oprema.

Nakon susreta sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom jučer u Sočiju, Vučić je rekao da je “molio da određene stvari brže stignu u Srbiju”, ocjenjujući da je vojno-tehnička saradnja vrlo dobra.

– Tako da ćemo prve neke stvari imati pre kraja godine u Srbiji. To nisu strateške, ali su veoma važne taktičke stvari. To su korneti, dakle lansirne rampe za kornete i rakete korneti za protivoklopna dejstva. Izuzetno važni na našem terenu, rekao je Vučić za televiziju Pink.

Vučić je najavio još nabavki, ne precizirajući o čemu je riječ, prenosi RSE.

– Biće i još drugih važnih većih stvari od strategijskog interesa za Srbiju u budućnosti, i to ne dalekoj budućnosti, rekao je Vučić.

Zbog saradnje sa Rusijom, Srbija je na meti kritika sa Zapada zbog toga što kao zemlja kandidat za članstvo u Evropsku uniju (EU) još uvijek nije uskladila svoju spoljnu politiku sa evropskom.

I vojna saradnja Srbije i Rusije brine Zapad. U junu je izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik ocijenio da zajednička vojna vježba sa Belorusijom i Rusijom ne pomaže napretku Srbije u eurointegracijama.

Izvor: Agencije
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.