Radnik opisao užas koji se odvijao u fabrici u trenutku eksplozije

Prošla su dva dana od stravične eksplozije u firmi “EdePro” u Bubanj Potoku, a oni koji su je preživjeli ili joj svedočili i dalje ne mogu da se oslobode misli o strahoti koja ih je zadesila.

Stres, jeza, strah, tim riječima mještanka Boleča i radnik firme za Blic opisuju svoja sjećanja na nezapamćenu katastrofu koja je odnijela tri života.

Govoreći za Blic o eksploziji, mještanka Boleča je uporedila sa bombardovanjem, prenosi Blic.

– Krenula sam u vrtić po dijete. Još smo pod stresom. Bila sam sama, ukućani nisu bili kod kuće, nisu osjetili prvi udar – opisuje sagovornica situaciju u kojoj je osjetila detonaciju:

– Ovo je bilo gore od bombardovanja. Krov se oštetio, mala je materijalna šteta u odnosu na ono kako se osjećamo.

Radnici ove firme obavezani su ugovorom “da ne pričaju o onome što se dešava unutar fabrike”, ali je jedan od njih govorio o tome kako je preživio nezapamćenu eksploziju, želeći da ostane anoniman.

– U trenutku nesreće nalazio sam se u jednoj od mašina. Kada se dogodila prva eksplozija, odbacila me je iz sjedišta doslovno 10 metara uvis. Pao sam na zemlju, pogledao sam oko sebe i krenuo sam da bježim – rekao je, a zatim opisao scene koje ne može da obriše iz pamćenja:

Do eksplozije u krugu fabrike “EdePro”, koja se bavi proizvodnjom kompozitnih raketnih goriva, protivgradnih raketa, projektovanjem i proizvodnjom dijelova za artiljerijske projektile, došlo je do eksplozije u utorak oko 14 časova, pretpostavlja se, zbog ispadanja neke od raketa prilikom prenosa.

U njoj su život na licu mjesta izgubila dvojica radnika Miljan Jojić (38) i Miloš Savković (21), a treći radnik Bojan Ružić povredama je podlegao dva dana kasnije u bolnici.

Više od 20 osoba je povređeno.

Istraga o tome šta je dovelo do eksplozije i dalje je u toku.

Izvor: srpskainfo
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.