Mladić (17) poginuo dok je vario, komšije i porodica u šoku

Dragačevsko selo Belica odavno nije zadesila tragedija kakva je zabilježena proteklog vikenda, kada je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, poginuo sedamnaestogodišnji Aleksandar D.

Nesreća se dogodila dok je mladić u pomoćnom objektu u porodičnom domaćinstvu zavarivao, pa se pretpostavlja da je do eksplozije došlo od boce za varenje. Mještani pričaju da je do tragedije možda došlo jer je mladić zavarivao u blizini neeksplodiranog ubojitog sredstva bombe ili čak zaostalog topovskog đuleta, slučajno pronađenog u ataru sela, pa da je od visoke temperature naprava eksplodirala i mladića bukvalno raznijela.

Odmah nakon praska, pozvane su policija i Hitna pomoć, ali su lekari, nažalost, mogli samo da konstatuju smrt mladića.

– Aleksandrovo beživotno tijelo dopremljeno je u Dom zdravlja. Bio je to jeziv prizor. Eksplozija mu je raznijela dio glave, prelomila obje noge i ruku, a po cijelom tijelu su bile ubodne rane od gelera – kaže izvor blizak istrazi.

Tužilac je, prema nezvaničnim informacijama, naložio obdukciju tijela.

Porodica pokojnog mladića ima još dvoje djece, a oboje boluju od dijabetesa. Otac im je teški bolesnik, i na dijalizi je. Komšije pričaju da ne znaju kako će ožalošćeni ukućani preboljeti mladića, koji je bio uzoran i divan komšija, rođak i prijatelj.

Zvanične informacije o tačnom uzroku tragedije u dragačevskom selu još nisu poznate, niti su nadležni bilo šta saopštavali o ovoj nesreći.

Izvor: srpskainfo
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.