Šesnaestogodišnjak iz Vranja nakon mesec dana lečenja u UKC-u preminuo od kovida

Šesnaestogodišnjak iz Vranja preminuo je od kovida na Klinici za dečije interne bolesti Urgentnog kliničkog centra u Nišu, potvrđeno je Južnim vestima iz te ustanove. Dječak je na liječenje primljen prije mjesec dana sa teškom kliničkom slikom.

Od sedmog dana hospitalizacije bio je na kiseoničkoj potpori, kažu iz UKC-a, a usljed pogoršanja zdravstvenog stanja priključen je na respirator 4. novembra.

– 18. novembra u večernjim satima dolazi do naglog pada tenzije, saturacije i srčane frekvencije. Primjenjene su sve miere medikamentozne i kardiopulmonalne reanimacije koje nažalost nisu dovele do oporavka, te je konstatovana smrt – kažu iz UKC-a.

Dodaju da je tinejdžer bio u rizičnoj grupi zbog visokog indeksa tjelesne mase, a u njegovom liječenju učestvovali su anesteziolozi, dječiji hirurzi, orl specijalisti, grudni hirurzi i kardiohirurg.

U vranjskoj kovid bolnici 88 hospitalizovanih, 71 novi slučaj zaražavanja u Pčinjskom okrugu

Prema posljednjim podacima Štaba za vanredne situacije u Vranju, u kovid bolnici u tom gradu liječi se 88 ljudi, a njih 58 je na kiseoničkoj potpori. Od ukupnog broja novooboljelih u okrugu, više od polovine je iz Vranja, gde su registrovana 43 nova slučaja zaražavanja kovidom.

Od 396 testiranih u okrugu, korona je potvrđena kod 8 osoba iz Surdulice, 7 iz Bosilegrada, po 5 iz Vladičiong Hana i Bujanovca i 3 iz Trgovišta.

– U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 227 pregleda, od čega je 85 prvih. Takođe, urađena su 4 PCR i 92 antigenska testa. Od toga 34 su pozitivna na koronavirus – saopštavaju iz Štaba.

U posljednja 24 sata u kovid bolnici je na liječenje primljeno 5 pacijenata, a toliko ih je i otpušteno.

Izvor: Agencije
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.