Obrt u uzroku smrti 46 osoba: Ko je kriv za nesreću? (VIDEO)

Uzrok požara koji je izbio poslije udesa autobusa u Bugarskoj, u kojem je poginulo 46 osoba moglo bi biti to što je u vozilu bio zapaljiv materijal.

To smatraju stručnjaci koji se bave saobraćajem.

“Sumnjamo da je u autobusu prevozio lako zapaljiv materijal, što je najvjerovatnije izazvalo požar”, rekla je Dijana Rusinova iz Evropskog centra za transportnu politiku.

Ona je navela i da je bankina blokirala zadnja vrata, tako da putnici nisu mogli da pobjegnu tim putem, prenosi portal Novinite.

Rusinova je rekla da je u saradnji sa drugim nevladinim organizacijama identifikovano mnogo ozbiljnih problema na putu na kojem je došlo do tragedije, ali je dodala da je vjerovatno da je uzrok nesreće greška vozača.

“Moguće je da je vozač bio zbunjen kada je izlazio iz automatskog ograničavanja brzine i tek u posljednjem trrenutku shvatio da ulazi u krivinu, a zatim udario u ostrvo koje razdvaja trake autoputa i okrenuo volan u suprotnom pracu”, objasnila je Rusinova.

U nesreći je poginulo 46 putnika, od kojih 12 djece. Povrijeđeno je sedam osoba, među kojima i državljanin Srbije.

Ministar saobraćaja Sjeverne Makedonije Blagoje Bočvarski rekao je juče da je ministarstvo na čijem je čelu pokrenulo postupak za oduzimanje dozvole prevozniku „Besa trans”.

Kako je navedeno na konferenciji za novinare ministarstva, prema informacijama koje su do sada dobijene ovaj prevoznik imao je dozvolu za međunarodni prevoz, ali ne i za konkretno vozilo.

Izvor: B92
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.