Mještani Leštana šokirani nesrećom: Geleri od eksplozije letjeli kilometrima

Mještani Leštana bili su vrlo uznemireni nakon eksplozije koja se danas dogodila u fabrici protivgradnih raketa na kružnom putu Leštane, navodeći da su geleri stigli i do njihovih kuća, na nekoliko kilometara udaljenosti.

Jedan od mještana čija se kuća nalazi na nekoliko kilometara od fabrike, Aleksandar Kuzmanović, opisao je da je eksplozija bila veoma snažna.

– Oštećeni su mi štokovi, vrata u kući. Jednoj kući u blizini je stradao krov, druge su ”izbombardovane” kamenjem, geleri su letjeli svuda. Imali smo utisak kao da je počeo treći svjetski rat. Polijegali smo na pod dok se nije smirilo, istrčali smo zatim napolje – rekao je on za TV Tanjug ddoajući da je vidio da gori fabrika.

Dodao je da se tu testiraju rakete i ponekad čuju prodorna šistanja i detonacije i da su navikli na to, ali da je ovo bilo iznenađenje.

– U nesreći su smrtno stradale dvije osobe, dok je 16 lica povrijeđeno – izjavio je danas komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović.

MUP je saopštio da je došlo do eksplozije u magacinu površine od 240 metara kvadratnih u kome je bilo uskladišteno 500 raketa sa po 30 kilograma raketnog goriva.

Vatrogasci spasioci su stabilizovali situaciju i obavljaju pretragu terena i koriste dron sa termovizijom kako bi se locirali eventualno stradali i povrijeđeni.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.