Blizanci (4) najmlađe žrtve jezive nesreće u Bugarskoj

Četvorogodišnji blizanci Luan i Alban Ahmeti najmlađe su žrtve jezive saobraćajne nesreće koja se dogodila jutros oko 2 kad se u Bugarskoj zapalio sjevernomakedonski autobus na liniji od Istanbula do Skoplja.

Poginuli su i njihovi roditelji Džihan i Avni Ahmeti, starosti 36, odnosno 37 godina.

Vjeruje se da je upravo majka blizanaca žena koja je izgorjela sa dvoje djece u rukama ispred vrata autobusa. Bugarski portal 24 časa prenosi da je nesrećna žena poginula ispred srednjih vrata autobusa dok je pokušavala da iz njega izvede svoje dvoje djece, najvjerovatnije blizance.

U nesreći koja se dogodila oko 2 ujutro u blizini sela Bosnek, jugozapadno od glavnog grada Sofije, izgorio je autobus u kojem je stradalo 46 ljudi.

Za sada je poznato da su žrtve žive izgorjele u autobusu na autoputu Struma oko dva sata poslije ponoći, da je većina putnika bila iz Sjeverne Makedonije, uglavnom iz Skoplja.

Proces identifikacije otežava što su tijela izgorjela i neprepoznatljiva su, prenosi portal Novinite. Najstarija žrtva ima 61 godinu, prenio je portal a1on.mk.

Iako je prvobitno makedonski premijer rekao da je među žrtvama i srpski državljanin iz Preševa, kasnije je to demantovao i rekao da je on povrijeđen i da se nalazi u bolnici. Informaciju je za Blic potvrdio i ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović. Ambasador je rekao je krenuo u bolnicu da posjeti povrijeđenog Sulejmanija.

Državljanin Srbije, Ljulzim Sulejmani iz Preševa bio je sa vjerenicom Medinom L. u autobusu koji je izgorio u Bugarskoj, i njih dvoje se nalaze među sedam preživjelih putnika iz autobusa smrti.

Ostali putnici, njih 46, poginuli su u stravičnoj nesreći.

Sulejmani i njegova vjerenica bili su u Turskoj, i prije samo dva dana na društvenim mrežama podijelili su zajedničku fotografiju iz Istanbula.

Sedmoro ljudi je uspjelo da preživi nesreću tako što su razbili prozor, i njihovi životi su van opasnosti.

Kao moguće uzroke nesreće autobusa sa sjevernomakedonskim tablicama u Bugarskoj, direktor bugarske policije Borislav Sarafov naveo je “grešku vozača ili za sada neutvrđenu tehničku neispravnost” vozila.

Inspektori trenutno provjeravaju i da li je u autobusu dodatno gorivo, jer je autobus išao na dizel a ranije je premijer Sjeverne Makedonije prenio da mu je jedan od preživjelih putnika rekao da je čuo “veliku eksploziju” prije nego što je plamen progutao vozilo.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.