Zubar i njegova supruga u dva dana preminuli od korone

Stomatolog u penziji M.T. (74) i njegova supruga S.T. (70) preminuli su u roku od dva dana od korona virusa. M.T. je preminuo u prokupačkoj bolnici, a njegova supruga dan ranije.

Svi smo zatečeni. Desilo se bukvalno u sekundi. M.T. je bio najbolji stomatolog u Kuršumliji, vrhunski stručnjak, a njegova supruga kao prvoklasni ekonomista svoj radni vijek završila je u ispostavi Nacionalne službe za zapošljavanje. Sada čujem da im je i kćerka oboljela, jer je vjerovatno došla da ih pazi kada su se razboljeli – kaže osoba koja je dobro poznavala porodicu, piše Kurir.

Ona dodaje da je S.T. sahranjena, a da će danas da bude sahranjen i M.T. kraj supruge.

Stomatolog je imao privatnu ordinaciju u Kuršumliji.

Prema posljednjim podacima Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju, u petak su dvije sobe preminule od posledica Kovid-19 u ovj zdravstvenoj ustanovi.

Ipak, broj oboljelih se smanjuje, te je u istom danu u Кovid prijemno-trijažnim ambulantama 49 osoba sa simptomima respiratornih infekcija pod sumnjom ili pozitivnih na kovid 19.

Prošle nedjelje broj dnevnih pregleda se kretao oko stotinak. Hospitalizovane su 43 osobe sa teritorije Topličkog okruga, a kod 40 osoba je potvrđeno prisustvo virusa. Hospitalizovani pacijenti su sa bronhopneumonijom i srednje –teškom kliničkom slikom. Na kiseoničkoj potpori trenutno je 30 pacijenata, prenosi Blic.

Izvor: srpskainfo
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.