Predsjednik Ustavnog suda BiH otkrio detalje razgovora za Schmidtom: Hvatao se za glavu…

Predsjednik Ustavnog suda BiH Mato Tadić otkrio je detalje susreta s Christianom Schmidtom.

On je danas gostovao na Petoj godišnjoj konferenciji Pravosudnog foruma za BiH gdje je uputio ozbiljnu kritiku političarima istakavši kako oni koji kritikuju ili polemišu sa odlukama nemaju pojma o čemu pričaju.

Krenu paljbe, rafali, a da niko nije pročitao odluku o čemu se radi. Nijedna naša odluka nije rekla da će se zemljište prenijeti ili umanjiti teritorija, nego je rekla da treba regulirati različite oblike vlasništva koje je kod nas, prenosi Avaz.

Rekao je da je razgovarao s visokim predstavnikom BiH Christianom Schmidtom.

– On se hvatao za glavu kada sam mu nabrojao koji su to sve oblici. Na primjer, imate državnu imovinu, knjiženu kao državnu za neku česticu, opštenarodna imovina, opštedruštvena, Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, zatim imate imovinu koja je knjižena na Savezni sekretarijat za narodnu odbranu, Savezno izvršno vijeće, Predsjedništvo itd. Federacija BiH i Republika Srpska nisu sukcesori iza Jugoslavije. To je Bosna i Hercegovina. I, ono što je poruka naših odluka: Izvolite, na razini države donesite kratki zakon o knjiženju imovine, rekao je Tadić.

Izvor: Agencije
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.