Poznato je ko će Mostarce zabavljati na dočeku Nove godine

Na današnjoj press konferenciji povodom najave mostarskog Adventa, između ostalog, objavljeno je i da će stanovnike grada na Neretvi u Novu godinu uvesti Indira Levak i grupa “Twist”.

Prvi dan nove godine rezerviran je za “Dva i po čovjeka” i Josipa Palametu, najavili su organizatori na konferenciji za novinare.

Također, predstavljen je i koncept mostarskog Adventa 2021. godine, koji bi svoja vrata posjetiteljima trebao otvoriti 28. novembra te će trajati do 9. januara 2022. godine.

Na press konferenciji je naglašeno da za organizaciju Adventa i dočeka Nove godine iz gradskog proračuna neće biti izdvojena ni jedna marka.

Zabavni program manifestacije zvanično počinje 15. decembra nastupom Crvene jabuke, nakon čega će uslijediti nastup bivše pjevačice grupe Colonia, Indire Levak, i grupe “Twist”.

Gastro kutak na Adventu će početi 1. decembra i trajati do 9. januara 2022. godine, a obuhvatit će popularne kućice s domaćim delikatesama, rukotvorinama, zanimljivostima i poslasticama. Bit će organizirana i besplatna škola klizanja za djecu te drugi sadržaji.

Također, tokom trajanja Adventa na mostarskoj šetnici uživo će nastupati lokalni bendovi kao što su Dobre vibracije, Rock School Teachers, Grupa Brig, Walter Acoustic, Tri DIS, Narodni orkestar, Jazz kvartet Birdland, dok je Hrvatska glazba Mostar zadužena za Božićni koncert.

Predviđene su i programske večeri kao što su “Večer Balaševića” i “Večer Olivera”.

Izvor: Klix.ba
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.