Apokaliptične scene iz Hrvatske: Oluja izazvala nezapamćene probleme, čak je i more promijenilo boju

Jako grmljavinsko nevrijeme koje je u subotu navečer pogodilo srednju Dalmaciju nastavilo je i u nedjelju kvariti vrijeme na tome području, piše Dalmacija danas.

Nestabilno je na Visu, Braču i Šolti, a najgore na Hvaru. U samo sat vremena u gradu Hvaru palo je 90 litara kiše po kvadratnom metru, a u posljednja 24 sata preko 150 litara, što je više od prosječne količine oborina koja padne u studenom, navodi Dalmacija danas.

Došlo je do potapanja ulica i trgova, stvorili su se odroni, a u nekoliko su objekata prodrle oborinske vode. Među njima je i vatrogasni dom hvarskih vatrogasaca.

More je zbog bujica poprimilo smeđu boju.

– Imamo dosta problema s oborinskim vodama. Garaže nam plivaju, sve je puno vode. Pumpamo bez prestanka, a kiša ne prestaje. Problem je i to što su telefoni u kvaru, obavijestili smo i policiju o tome – rekao je za Dalmaciju danas zapovjednik DVD-a Hvar Nikola Škarpa.

Udari munje uzrokovali su značajnu materijalnu štetu jer su pregorjeli brojni elektronički uređaji, a dio hvarskog područja ostao je bez mogućnosti uspostavljanja telefonskih poziva. Krovište jedne porodične kuće u gradskoj četvrti Križni rat zapalilo se nakon udara munje. Vatrogasci su došli na lice mjesta, a za sada nema informacija o ozlijeđenima.

– Bilo je strašno. Munje su udarale svakih nekoliko sekundi. Odavno ne pamtim ovako nevrijeme u Hvaru. Jedan udar munje bio je izuzetno jak, kao da se dogodio potres. Nedugo zatim vidio sam dim iz susjedovog krovišta, a po tome sam znao da se udar groma nažalost dogodio u njegovu kuću. Srećom, vatrogasci su stigli u rekordnom roku – rekao je jedan Hvaranin za Dalmaciju danas.

Izvor: Dalmacija danas
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.