Ništa od ruskih obećanja: Akumulirani gubitak rafinerije u Modriči premašio 100 miliona KM

Akumulirani gubitak Rafinerije ulja Modriča je u prvih devet mjeseci ove godine premašio  100 miliona maraka, pokazuje finansijski izvještaj te rafinerije.

Kada je u pitanju gubitak rafinerije on na kraju trećeg kvartala iznosi 1,2 miliona maraka, dok je u prethodnoj godini iznosio 2,7 miliona KM, što znači da je smanjen za oko 1,5 miliona KM.

Takođe su manji i rashodi, pa su tako prošle godine iznosili 10,8 miliona maraka, a za tri kvartala ove godine 9,1 milion KM.

U strukturi rashoda vidljivo je da su troškovi zarada i naknada smanjeni za oko 300.000 KM, kao i da je prosječan broj zaposlenih na kraju trećeg kvartala 238, dok je prošle godine rafinerija zapošljavala 268 radnika.

Kada posmatramo prihode, oni su prošle godine iznosili oko osam miliona maraka, a u prvih devet mjeseci ove godine 7,8 miliona KM.

Inače, u rafineriji ulja Modriča ne radi novi dio koji je vezan za proizvodnju u Rafineriji nafte Brod, a koja ne radi od početka 2019. godine. Do obustave rada u Brodu došlo je nakon eksplozije na jednom postrojenju iz oktobra 2018. godine.

Podsjetimo, kako je CAPITAL ranije pisao Rafinerija ulja je u prošloj godiniposlovala sa gubitkom od 4,2 miliona maraka.

Izvor: CAPITAL
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.