Ivković pred Posušje: Moramo shvatiti da će nam biti teže nego protiv Borca i Tuzle

Željezničar u nedjelju gostuje Posušju, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef stručnog štaba Tomislav Ivković i prvotimac Mate Crnčević.

“Moramo shvatiti da je Posušje još teža utakmica od ovih što su bile, Borac i Tuzla. To je ekipa koja loše stoji na tabeli, ali kako igraju i šta pružaju to ne zaslužuju. Govorim od prvog dana da smo mi radna ekipa, da svaku utakmicu moramo dati 110 posto kako bismo imali pozitivan rezultat. Ovo je vrlo važna utakmica da vidim karakter, koji je neosporan, da vidim kakav je karakter u utakmicama gdje nas smatraju da smo favoriti, ali ja ne. Liga je ovakva kakva je. Razlika između ekipa je mala, bez obzira na položaj na tabeli, moramo biti koncentrisani, na njihovom nivou borbenosti i duela i moramo nastojati da kroz igru probamo doći do pozitivnog rezultata”, kazao je Ivković.

Trener Željezničara je dodao da je njegova ekipa stvarala puno šansi u svakoj utakmici.

Mate Crnčević i Tomislav Ivković (Foto: D. S./Klix.ba)
Mate Crnčević i Tomislav Ivković (Foto: D. S./Klix.ba)

“Nedostaje nam malo više kvaliteta u realizaciji. Ali, uvijek govorim da je najbitnije doći i napraviti šansu, što je najteže. Samim time što više napraviš šansi imaš više mogućnosti da pobijediš. Ova promjena sistema koju smo napravili u zadnje 3-4 utakmice, pa onda variramo u toku utakmice zavisno od protivnika, je donijela pomak u igri, ali isto tako pogotovo igrači koji igraju na pozicijama u sredini, Mato, Suba ili Beća, iziskuje puno trke i još više rada u onom drugom sistemu. Mi kroz igru moramo stvarati šanse i kroz igru pobjeđivati, jer drugačije ne znamo”, poručio je Ivković.

Crnčević je u svom izlaganju istakao da navijači Željezničara dolaze u Posušje te da će se igrači osjećati kao da igraju na Grbavici.

“Mislim da kao ekipa rastemo, pa i ja kao pojedinac. Zadovoljan sam ovim dosadašnjim dijelom što smo pokazali, ali rastemo i usvajamo trenerove zamisli iz kola u kolo. U početku smo stvarali dosta šansi, ali kada ne pobijedite to ne izgleda idealno. Sada nam se protiv Tuzle otvorilo u 3.-4. minuti utakmice i bilo je psihološki puno lakše nastaviti utakmicu”, rekao je Crnčević, te dodao:

Mate Crnčević (Foto: D. S./Klix.ba)
Mate Crnčević (Foto: D. S./Klix.ba)

“U Posušju će biti puno teže nego protiv Tuzla Cityja. Protiv Tuzle je derbi, igrali smo na domaćem terenu, pred našim navijačima, koji nam daju 50 posto više snage. Igrat ćemo pred punim stadionom. Nedjelja je, jedan sat, lijepo vrijeme se očekuje. Ali, vidim i naši navijači dolaze, tako da ne sumnjam da će napraviti dobru atmosferu i da ćemo se osjećati kao da igramo na Grbavici.”

Utakmica između Posušja i Željezničara igra se u nedjelju s početkom od 13:00 sati.

Izvor: Klix.ba
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.