Dok Dodik napada SAD, Vučić se divi američkim ulaganjima u Srbiju

Dok Milorad Dodik optužuje Sjedinjene Američke Države da su epicentar nestabilnosti, predsjednik Srbije Alesandar Vučić hvali američke investicije u Srbiji.

– Njihove prijetnje su, balkanskim vokabularom rečeno, siledžijske. Sve vrijeme svog djelovanja su na fonu muslimanskog projekta BiH, lažno se predstavljajući da navodno prave “funkcionalnu državu”, a u suštini rade za muslimane i pravljenje njihove muslimanske države, poručio je Dodik govoreći o američkoj politici u BiH.

S druge strane Drine, Aleksandar Vučić sa američkim ambasadorom obilazi radove koje izvodi američko-turski konzorcij na izgradnji mosta preko Zapadne Morave na Moravskom koridora.

– Ovaj auto-put će biti najširi u Srbiji, biće u potpunosti digitalizovan, biće pravo remek delo, rekao je Vučić.

Vučić se zahvalio Amerikancima i Britancima na finansiranju ovog projekta, ali i “američkim i turskim prijateljima iz konzorcijuma Behtel – Enka”.

– Uvjeren sam da će Moravski koridor privući još više investicija američkih firmi i to ne samo u domenu saobraćaja, energetike, IT sektora i ekologije. SAD su ponosne na partnerstvo sa Srbijom u njen privredni razvoj”, istakao je američki ambasador Entoni Godfri.

Izvor: Vijesti.ba
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.