ERS donira 930 hiljada KM, trećina ide FK „Leotar“

U „Elektroprivredi Republike Srpske“ (ERS) odlučili su da doniraju 930 hiljada maraka, a više od trećine tog iznosa ide fudbalskom klubu (FK) „Leotar” iz Trebinja.

Nadzorni odbor ERS, na prijedlog Uprave Matičnog preduzeća, donio je Odluku o dodjeli donacija iz Budžeta za donacije, formiranim izdvajanjem sredstava iz neto dobiti ostvarene u 2020. godini, za koju tvrde da iznosi 9,3 miliona KM.

Definisano je da donacije iznose 930.000 KM, što će biti podijeljeno na pet dijelova.

Najviše će dobiti fudbalski klub „Leotar” iz Trebinja, ukupno 385.000 KM, za renoviranje stadiona, ugradnju reflektora i finansijsku stabilizaciju kluba.

Nakon „Leotara“, najveća donacija ide Srpskoj pravoslavnoj Dabrobosanskoj eparhiji za potrebe rekonstrukcije objekta Pravoslavne akademije u Istočnom Novom Sarajevu i za potrebe izgradnje crkve u Vlasenici u iznosu od 250.000 KM.

Fondu solidarnosti Trebinje za pribavljanje potrebnih medicinskih sredstava za borbu protiv pandemije korona virusa namijenjeno je 175.000 KM.

Pored navedenog, ERS će donirati i 100.000 KM Muzičkoj školi „Trebinje” za nabavku klavira „Steinwey & Sons“.

Preostali iznos od 20.000 KM ide u Fond solidarnosti Matičnog preduzeća.

U Matičnom preduzeću navode da je poslovni rezultat, odnosno ostvarena i iskazana neto dobit potvrđena i od strane nezavisnog revizora „Grant Thornton” u postupku revizije finansijskih izvještaja za prošlu godinu.

„Vlada Republike Srpske, u funkciji Skupštine akcionara Akcijskog fonda, donijela je Odluku o raspodjeli neto dobiti Matičnog preduzeća 8. jula, kojom je formiran Budžet za donacije od 930.000 KM“, naveli su u ERS.

Istakli su i da je revizor potvrdio solventnost preduzeća prije sedam dana i da je u svemu postupljeno shodno odredbama Zakona o donacijama.

Izvor: CAPITAL
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.