Šok bombe, eksplozije i sirene u Kosovskoj Mitrovici (VIDEO/FOTO)

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice trenutno je u toku akcija Kosovske policije, a građani su se okupili i blokirali ulicu Kneza Miloša.

Kako prenosi reporter Kosovo onlajna, kosovska policija koja je došla iz Južne Mitrovice upala je u jednu od gradskih apoteka kako bi provjerila kosovske carinske papire.

Nakon toga se narod okupio, izražavajući nezadovoljstvo pomenutom akcijom, a situacija je eskalirala kada je Kosovska policija počela da baca šok bombe i suzavac.

Prema saznjima tog portala, u toku akcija policije u više mjesta na severu, pored Sjeverne Mitrovice i u Zvečanu, a u ovom trenutku nema potvrđenih podataka da li su angažovani i pripadnici Rosu, već su u pitanju trenutno pripadnici interventne policije.

Nakon što je počela akcija, u Sjevernoj Mitrovici neprestano odzvanjaju sirene za uzbunu, a blokirana je raskrsnica koja se nalazi u blizini Tehničke škole.

Bačene kamenice

Prema navodima portala Kossev, nezadovoljni Srbi odgovorili su kamenicama, posle čega je kosovska policija bacila suzavac.

Tokom obračuna je pričinjena materijalna šteta na više civilnih automobila parkiranih u blizini. Specijalci pokušavaju da dopru do Tehničke škole, ali su odustali i vratili se nekoliko metara niže ka Bošnjačkoj mahali.

Izvor: B92
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.