Nešić očekuje dogovor o zajedničkom kandidatu u Prijedoru

Predsjednik DNS Nenad Nešić očekuje da će sa drugim opozicionim liderima dogovoriti zajedničkog kandidata za gradonačelnika Prijedora.

Nešić je rekao da očekuje da se u narednim danima sastane sa predsjednicima SDS i PDP Mirkom Šarovićem i Branislavom Borenovićem, a pozvaće i predsjednika SPS Gorana Selaka da im se pridruži.

On smatra da će tako prije izbora 2022. godine imati jasno definisanu sliku ko je opozicija u Republici Srpskoj.

Nešić je poručio da je DNS spreman da podrži vlast u Republici Srpskoj kada je riječ o vraćanju na izvorni Dejton i nadležnosti Srpske, ali, kako je rekao, nakon što se budu sprovedeni dosadašnji zaključci parlamenta.

Na konferenciji za novinare nakon sjednice Predsjedništva stranke u Bijeljini, Nešić je najavio da će DNS narednih dana predstaviti ekonomski program stranke.

Potpredsjednik DNS Duško Ivić predstavio je zaključke koje je DNS danas donio, a među njima je i onaj kojim traže da prije svih posebnih zasjedanja Narodne skupštine bude sazvana tematska sjednicu o pravima boraca u Srpskoj.

Ivić je rekao da Predsjedništvo “zahtijeva i da se ispoštuju svi zaključci Narodne skupštine doneseni na prethodnim zasjedanjima proteklih godina u vezi sa posebnim računom Uprave za indirektno oporezivanje, o pitanju entitetske granice, poljoprivrednog zemljišta, Suda i Tužilaštva BiH”.

Poslovni direktor DNS Miloš Stevanović naveo je da su danas diskutovali o ekonomskom programu kojim bi ova stranka pokrenula privredu.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.