Majka skupljala novac za liječenje djeteta, trošila ga na sebe

Županijsko državno tužilaštvo u Velikoj Gorici je 4. oktobra nakon istrage podiglo optužnicu protiv žene (34) zbog sumnje u povredu djetetovih prava, koje je na kraju i preminulo.

Kako navode iz DORH-a, žena se tereti da je kao majka i zakonska zastupnica djeteta rođenog 2008. godine između 24. januara i 2. maja 2019. godine grubo povrijedila djetetova prva usljed čega je prouzrokovana smrt djeteta.

Ona se tereti da je, uprkos višekratnom informisanju ljekara o prirodi bolesti i mogućim štetnim posljedicama neliječenja, svjesna svog postupanja po zdravlje i život djeteta te pristajući na sve posljedice, odbila da dijete vodi kod ljekara i podvrgne ga daljim terapijskim postupcima i liječenju zbog čega je, usljed neliječenja, došlo do brzog napredovanja i pogoršanja bolesti djeteta te smrtnog ishoda, prenosi 24sata.

Okrivljena se tereti i da je od 8. avgusta 2018. do 23. maja 2019. u Zagrebu, tokom medijske humanitarne akcije za potrebe liječenja djeteta, na djetetovo ime u banci otvorila račune na koje su razni donatori uplatili ukupni iznos od 985.830 kuna (oko130.000 evra), prikupljen isključivo za liječenje djeteta, od kojeg je ona potrošila iznos od 422.546 kuna (oko 56.000 evra) za lične potrebe.

Izvor: srpskainfo
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.