Marini Tucaković muzičari su ostali dužni 90 hiljada eura

Autorica Marina Tucaković preminula je 19. septembra nakon duge i teške bolesti, a sahranjena je deset dana kasnije u porodičnoj grobnici na Novom groblju u Beogradu pokraj svojeg sina Miloša.

Iza sebe je ostavila brojne hitove koje je napisala za muzičare iz cijele regije, a sada se doznalo da joj neki od njih pjesme joj nikad nisu platili, no Marina je o svojim dužnicima vodila temeljitu evidenciju.

Imala je bilježnicu u koju je zapisivala sve, do toga ko je kupio njezinu pjesmu, do toga ko joj je platio u ratama, a ko joj je ostao dužan.

Muzičari su joj navodno dugovali preko 90 hiljada eura, a ona je od naplate dugovanja odustala kada je doznala da ima rak jer se odlučila u potpunosti posvetiti borbi za vlastiti život, no njezin sin Milan Radulović Laća navodno ne namjerava biti široke ruke, pišu srpski mediji.

“Marina je itekako vodila računa o tome kome je prodala koji tekst, sve je zapisivala godinama, skoro otkad je počela pisati pjesme. Za tu bilježnicu znaju i njen suprug Futa i sin Laća, a kako čujem, njezin sin ne želi nikome oprostiti ni jedan jedini dinar, jer zna koliko je Marinu boljelo to što je nisu poštovali kad joj je bilo najvažnije, nisu ni zvali da pitaju kako je”, ispričao je za Svet izvor blizak Marininoj porodici.

Moguće tužbe

Dodao je i kako se Marin živcirala zbog tih dugovanja jer nije shvaćala kako se pjevači, koji su zaradili ozbiljne novce na njezinim pjesmama, bez srama mogu praviti blesavi.

„Čim se malo stiša sve, Laća će otvoriti bilježnicu, sve će zvijezde koje odbiju platiti dugovanja tužiti. To bi moglo biti neugodno za mnoge pjevače, jer je spreman javno iznijeti sve. Ukupan dug je preko 90.000 eura. Koliko znam, jedan popularni folk pjevač je ostao ozbiljno dužan i s njim se dugo Marina ganjala, a tu je i jedna pjevačica koja je od nje uzela čak četiri pjesme, od kojih su dvije ozbiljni hitovi i nikad nije platila”, ispričao je izvor.

Otkrio je i kako je Marina ostavštinu svojih muzičkih dijela uključila u svoju oporuku koju je napisala prije godinu dana.

Izvor: dnevnik.hr
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.