Ovo su najveći hitovi Marine Tucaković

Nakon dugogodišnje borbe s karcinomom u 67. godini preminula je Marina Tucaković, autorica brojnih glazbenih hitova koji će još dugo godina svirati u domovima mnogih.

Na samom početku karijere napisala je jednu od najpoznatijih pjesama za Zanu Nimani, pjevačicu koja se iz Srbije preselila u Kanadu prije 25 godina i od tada se nije vratila, no njezina pjesma i dalje se često rado pušta na zabavama.

Tekstopiskinja i pjevačica Severina sarađuju dugi niz godina, a Splićanka je 2018. godine zadnji put pjevala njezinu pjesmu ‘Unaprijed gotovo’.

– Ova pjesma nije pisana za mene, ali ona je mene čekala. Tekst je napisala moja mila Marina, koja svojim talentom i tekstovima uvijek nadmaši samu sebe, a nama nikad ne promaši srčanu aortu – rekla je Splićanka. 

Legendarna spisateljica je za pjevačicu napisala i pjesme ‘Silikoni’, ‘Mrtav bez mene’, ‘Gade’, ‘Gas, gas’ i ‘Tridesete'…

Upravo je ona napisala i legendarnu pjesmu ‘Svi pjevaju, ja ne čujem’ koju izvodi Mišo Kovač.

Za Olivera Dragojevića napisala je ‘Što to bješe ljubav’, pjesmu koja se uistinu poigra sa svačijim srcem.

Nastavila je tako s velikim ljubavnim hitovima kada je i za Magazin napisala ‘Tri sam ti zime šaptala ime’.

Zauvijek će ostati poznata i prema suradnjama na albumima poput ‘Bezobrazno zelene’ Zlatka Pejakovića, a pogotovo njegovoj istoimenoj pjesmi, kao i ‘Dajte neku lošu’ i ‘Pola vino, pola voda’.

Radila je i s Hari Mata Harijem na pjesmama poput ‘Prsten i zlatni lanac’ i ‘Sedamnaest ti je godina’, između ostalih.

Napisala je, između ostalih, i ‘Šumi, šumi javore’ koju je otpjevala Neda Ukraden.

U jedno nema sumnje, legendarna spisateljica je mnogima obilježila drage životne trenutke svojim pjesmama koje su se svaki puta pjevale s jednakom dozom ljubavi i veselja.

Izvor: 24sata.hr
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.