Jelena Trivić poželjela Vidovićevoj ugodnu vožnju u novom automobilu, sa grijanjem sjedišta

Poslanica PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Jelena Trivić poručila je danas da već više od mjesec dana pratimo nabavku službenog automobila za potrebe Ministarstva finansija RS te svjedočimo neviđenom rasipništvu i namještanju specifikacija automobila od već unaprijed poznatog prodavca.

Ona pojašnjava da se traži takva specifikacija koja cilja automobil koji ovlašteni prodavac već ima na stanju.

– I nije samo to što ga ima na stanju, nego i cijena tog automobila nije zanemariva. Skoro 100.000 KM. Naravno da nam se ministri neće voziti u nesigurnim automobilima, ali dobar automobil sa nekom pristojnom opremom može da se kupi i za upola nižu cijenu. Iznenađuje to što se i javnost pretjerano ne čudi ovakvoj bahatosti, valjda naviknuti da se vlast tako ponaša – kaže Trivićeva.

Neko bi, dodaje ona, rekao da jedan automobil neće promijeniti ništa, bio on 93.000 ili 50.000 ali jedan po jedan hoće.

Trivićeva ističe da nije ovdje stvar koliko košta automobil, već je stvar poruke koja se šalje. Upitala je šta ovom nabavkom ministarska finansija Zora Vidović poručuje narodu Republike Srpske.

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

 

– Za mene ima, a vi se snađite, to je njena poruka. Ne treba zaboraviti rasipništvo i milione uložene u vilu na Jahorini, za koju takođe vlasti kažu „pa šta je to, koji milion gore-dole“. Za šta? Da bi mogli na Jahorini da banče, rasipaju narodni novac, uživaju u propasti vlastitog naroda?! Milion po milion, auto po auto, tender po tender… I tako dođete do stotine miliona narodnih para bačenih za potrebe funkcionera – upozorava Trivićeva.

Ona podsjeća ministarku Vidović da se nije oglasila na njen raniji upit o tome po kojem kriterijumu je Alternativnoj televiziji u 2020. godini doznačeno 200.000 КM na ime subvencija javnim medijima, s obzirom na to da ATV nije javni medij i da je ta isplata klasična zloupotreba službenog položaja.

– I zašto u odluci Vlade o isplati tih 200.000 КM nije navedeno kome se isplaćuje. U iščekivanju odgovora želim joj ugodnu vožnju u novom automobilu, sa grijanjem prednjih i zadnjih sjedišta da nam se slučajno ne prehladi – poručila je Trivićeva.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.