Farma pilića kod Doboja eksplodirala zbog sistema za zagrijavanje (FOTO)

Živko Ristić (70), vlasnik farme pilića u dobojskom naselju Boljanić jutros oko 9 sati smrtno je stradao u teškoj nesreći – eksploziji sistema za zagrijavanje farme.

U ovoj tragediji teške povrede u vidu opekotina zadobila je supruga Đurđija. Žena je nakon ukazane pomoći u dobojskoj bolnici danas vraćena na kućni oporavak.

Sistem za zagrijavanje

Nesreća je Policijskoj stanici Doboj 2 prijavljena jutros u 9:25 sati. Prve inforamcije su govorile da je u selu Boljanić na farmi Živka Ristića došlo do jake nepoznate eksplozije. Kasnije se saznalo da je eksplodirao sistem za zagrijavanje farme za uzgoj pilića. Došlo je do velike nesreće i nažalost tragedije u kojoj je život izgubio vlasnik, prenosi Avaz.

Uviđaj su obavii pripadnici PU Doboj, a po naredbi okužnog tužioca biće obavljena obdukcija tijela nastradalog Ristića.

Prema riječima Mevludina Kahvedžića, predsjednika udruženja peradara Tuzlanskog kantona i sekretara udruženja peradara FBiH, čiji je član bio nastradali Živko Ristić zvani Žićo, nastradali je bio omiljen među peradarima.

Uzgojem pilića, kako kaže, bavio se od 1981. godine. Čim su čuli za tragediju, krenuli su u Boljanić da porodici izjave saučešće i podijele tugu.

– Naš Žićo je bio živa legenda. Sa nama peradarima je bio uvijek na sastancima, sa nama je bio i kada nam je bilo dobro i kada smo imali problema u ovoj branši. Jednostavno izgubili smo ljudinu – kaže Kahvedžić.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.