Mika Aleksić mora na operaciju

Miroslav Mika Aleksić, reditelj i vlasnik studija glume “Stvar srca”, koji se nalazi u pritvoru zbog optužbi za silovanja i nedozvoljene polne radnje, najvjerovatnije će morati na operaciju.

Njegov branilac Zoran Jakovljević, izjavio je da je situacija sa Aleksićevim zdravljem daleko je od sjajne.

– Zapušena mu je vratna arterija više od 65 odsto, krv mu ne protiče u dovoljnoj mjeri do mozga i ne donosi dovoljno kiseonika. Zbog toga ima česte bolove u glavi, nesvjestice i vrtoglavice – kaže Jakovljević.

Dodaje:

– Pre 10-15 dana vodili su ga na preglede na Vojnomedicinsku akademiju i doktor je rekao da je neophodna operacija. Međutim, ja stičem utisak da zasada izbjegavaju da ga operišu, jer se plaše da im ne umre na stolu tokom zahvata. Ljekar na VMA mu je otvoreno rekao da to može da se desi, da tokom operacije dobije moždani udar, piše Telegraf.

Jakovljević kaže i da Aleksić uopšte ne priznaje da mu nije dobro i ne želi da prihvati da može da bude onemogućen da se suoči sa optužnicom i suđenjem:

Početak suđenja

– On jedva čeka da se u sudnici uhvati ukoštac sa svima njima. Ne želi da priča o zdravstvenim problemima i kao da ih ignoriše. Dostavljena mu je optužnica i treba da pripremimo odbranu. Tražio sam od sudskog veća da mu se u pritvor dostave dokazni predlozi i sad čekamo.

Aleksiću je početak suđenja zakazan za 1. oktobar u Višem sudu u Beogradu. Tada će biti održano pripremno ročište, koje je po pravilima zatvoreno za javnost. Na njemu tužilaštvo i odbrana treba da predlože dokaze i svjedoke koje će izvesti tokom suđenja i da se optuženi reditelj izjasni o krivici.

Njega su dvije djevojke polaznice studija glume optužile za silovanje 2012, 2013. i 2018. godine, a još pet djevojaka za nedozvoljene polne radnje, koje su se dešavale kada su, kako su navele, pohađale časove. Sa tim optužbama u javnost su izašle glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić.

Aleksiću je Viši sud ponovo produžio pritvor za 60 dana zbog uznemirenja javnosti i da ne bi ponovio djelo.

– Apelacioni sud je prethodno drugi put vratio rješenje Višeg suda na ponovno odlučivanje o pritvoru. Na šest stranica smo detaljno obrazložili kako je Aleksiću narušena pretpostavka nevinosti. Međutim, Viši sud je to, čini mi se, zanemario i prije nekoliko dana ponovo mu je produžio pritvor. Takvim svojim postupanjem narušavaju načelo pravne sigurnosti. A očigledno i dalje ignorišu njegovo loše zdravstveno stanje.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.