Aktivisti DNS-a: “Vaše malo, nekome znači mnogo” (VIDEO)

Pod motom “Vaše malo, nekome znači mnogo” aktivisti DNS-a u Bijeljini pokrenuli su akciju prikupljanja garderobe za socijalne kategorije društva.

Kako bi se omogućio što bolji život socijalno ugroženim porodicama u Semberiji, aktivisti Demokratskog narodnog saveza iz Bijeljine, postavili su humanitarni kontejner za odjeću i obuću. Ovakav način prikupljanja garderobe odavno se primenjuje u razvijenim zemljama Evrope, a iz Gradskog odbora DNS-
a veruju da će zaživeti i u Bijeljini.

Porazno je da u 21. vijeku građani koji žive u neimaštini, nemaju osnovno za život, a to je hrana i odjeća, kažu iz bijeljinskog gradskog odbora Demokratskog narodnog saveza.

“Vjerujte da na samo dvije stotine metara od centra grada postoje porodice gdje tri člana spavaju u istom krevetu, nemaju kupatilo, imaju jedan ormar sa jako malo stvari. Kada obiđete te porodice i vidite u kakvim oni uslovima žive, sa velikim zadovoljstvom se bavite humanitarnim radom ”, rekao je predsjednik GO DNS Bijeljina Miloš Stanišić.

“Vaše malo, nekome znači mnogo”

Pod motom “Vaše malo, nekome znači mnogo” aktivisti DNS-a u Bijeljini pokrenuli su akciju prikupljanja garderobe za socijalne kategorije društva.

“Namjena ovog kontejnera je da odjeću i obuću koja je nekome nepotrebna putem ovog kontejnera dospije nekome kome je neophodna. Znamo svi da svako kod kuće ima garderobu i obuću koja je spremna za odlaganje ili bacanje i upravo cilj ove naše akcije jeste da podstaknemo građane da tu odjeću ne bacaju već da donesu u ovaj kontejner”, dodaje Stanišić.

Po uzoru na evropske gradove, ovim pozitivnim primjerom će se olakšati život mnogobrojnih porodica.

“Trebalo bi da krenemo od samih sebe, da probudimo u sebi tu empatiju prema ljudima , a dosta ih je nažalost koji su na rubu ekzistencije”, napominje predsjednik Aktiva žena DNS-a Anika Tomić.

U saradnji sa humanitarnim organizacijama koje djeluju na području grada Bijeljina prikupljena odjeća i obuća biće uručena najugroženijim porodicama. Iz Demokratskog narodnog saveza Bijeljina poručuju da je ovo samo početak humanih ideja koje će provoditi u Semberiji, ali i širom Republike Srpske.

Izvor: BN
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.