BiH: U kotlinama i uz riječne tokove magla smanjuje vidljivost

Saobraćaj se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) odvija nesmetano na većini puteva, a oprez je potreban u kotlinama i uz riječne tokove gdje magla mjestimično smanjuje vidljivost, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina zbog mogućih odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog radova saobraćaj se odvija uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju na putevima Gradiška-Nova Topola, Crkvina-Modriča jedan, Šešlije-Johovac, Ustiprača-Međeđa, Foča dva-Dragočava, Tedin Han-Križ, Kotor Varoš-Obodnik, Ćesim-Pridvorci i Banjaluka Rudarska-Srpske Toplice i Saračica-Čokorska Polja.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog izvođenja radova u tunelima “Kalovita brda” na putu LJubogošta-Pale, Čemerno na putu Brod na Drini dva-Vrba, Čeljigovići na putu Lapišnica-LJubogošta i Stambulčić na putu Pale-Podgrab, Ugar na putu Crna Rijeka-Ugar.

Na dionici Jezero-Šipovo će se, zbog rekonstrukcije, saobraćaj povremeno obustavljati od 7.00 do 17.00 časova, po potrebi, u trajanju do jedan čas.

Zbog izvođenja deminerskih radova do 15.00 časova dolazi do povremenih obustava saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja u Vojkovićima /Ravnogorska ulica/, na dionici magistralnog puta Brod-Odžak u mjestu Klakar Donji, na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje u mjestu Gornji Božinci.

Putnička vozila saobraćaju otežano zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na regionalnom putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke i na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka zbog aktiviranja klizišta saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom.

Saobraćaj je, zbog klizišta, obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona na dionici Kozarac-Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn, dok je na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U FBiH na auto-putu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Radovi se izvode u tunelu “Čaklovići” na putu Tuzla-Kalesija /dionici Simin Han-Caparde/, gdje se saobraćaj od 22.00 do 6.00 časova obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Saobraćaj je, zbog radova, usporen i na putnim pravcima Srebrenik-Orašje Ćehaje i Hutovo-Stolac Cerovica.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Do 12. septembra, granični prelazi Gabela-Gabela Polje 1, Kozarska Dubica-Hrvatska Dubica, Vaganj-Bili Brig, Hadžin Potok-Bogovolja, Orahov Do-Slano i Duži-Imotica otvoreni su za putnički saobraćaj kao međunarodni granični prelazi.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.