Vučić potvrdio: Uskoro ću razgovarati sa Kristijanom Šmitom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da će uskoro razgovarati sa Kristijanom Šmitom, koga Republika Srpska ne prihvata kao novog visokog predstavnika.

– Uskoro ću ga vidjeti i razgovarati sa njim – rekao je Vučić novinarima na Bledu, gdje je učestvovao na Strateškom forumu.

Komentarišući jučerašnji poziv bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića upućen Šmitu da pokrene pitanje smjene srpskog člana BiH Milorada Dodika kako bi se, kako je rekao, odblokirao rad Predsjedništva BiH, Vučić je istakao da neki ljudi ne mogu da razumiju koliko je to “neodgovorno, opasno i koliko je to igranje vatrom”, te naglasio da je zadovoljan načinom na koji je reagovao Šmit.

– Za nas je važno i dobro je da je reagovao na takav način, da nije poslušao besmislene zahtjeve – kaže Vučić.

Šmit, koji je danas takođe učestvovao na Bledskom strateškom forumu, je odgovarajući na pitanje da li će uvažiti zahtjev Džaferovića i primjeniti bonska ovlaštenja, rekao da su institucije tu da rade i da očekuje da će svi koji učestvuju u njihovom radu pokazati odgovornost.

On, međutim, nije konkretno odgovorio na ponovljeno pitanje da li će uvažiti zahtjev Džaferovića.

– Veoma sam optimističan da ćemo svi zajedno sjesti da razgovaramo i da ćemo naći način da riješimo te probleme, ali i ostale stvari, kao što su ekonomska pitanja i evropske integracije – rekao je Šmit. 

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.