U Srpsku stiglo još 25.000 druge komponente Sputnjika V

U Republiku Srpsku danas je isporučeno još 25.000 doza druge komponente vakcina Sputnjika V koje su nabavljene za imunizaciju stanovništva protiv kovida19, a za koje je sredstva obezbijedila Vlada RS.

– Riječ je o novoj isporuci vakcina ruskog proizvođača u sklopu realizacije ugovora koji Institut za javno zdravstvo RS ima sa veleprometnikom „Krajinagroup“, saopšteno je iz Vlade Rs.

– Do sada je, uključujući i ovu isporuku, na ovaj način u Republiku Srpsku stiglo ukupno 274.300 doza prve i druge komponente ove vrste vakcina. Nove količine vakcina dopremljene su u skladište uvoznika u Banjaluci, a po završetku procedura biće upućene zdravstvenim ustanovama širom Srpske za nastavak procesa revakcinacije protiv virusa korona – navodi se u saopštenju.

Prema uputstvima proizvođača, revakcinacija drugom komponentom vakcine Sputnjik V može se uraditi u periodu od 21 do 90 dana nakon vakcinacije prvom komponentom.

– Zdravstvene ustanove u RS raspolažu dovoljnim količinama vakcina protiv kovida 19 više proizvođača, a Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i Institut za javno zdravstvo RS još jednom pozivaju građane da se, ukoliko već nisu, što prije vakcinišu protiv virusa korona i na taj način zaštite svoje zdravlje, u cilju što sveobuhvatnije imunizacije stanovništva – stoji u saopštenju. 

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.