Saobraćaj se odvija po klizavim kolovozima, vidljivost smanjena zbog magle

U većem dijelu Republika Srpske i Federacije BiH (FBiH) vozi se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, uz smanjenu vidljivost zbog magle, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina postoji opasnost od odrona, pa se na vozače apeluje da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Aktuelni su radovi na izgradnji pristupa novom carinskom terminalu i kružne raskrsnice na dionici magistralnog puta Gradiška-Nova Topola, na dionicama magistralnog puta Crkvina-Modriča 1 i Šešlije-Johovac, Ustiprača-Međeđa, Tedin Han-Križ, Kotor Varoš-Obodnik, u Vlasenici, na spoju magistralnih puteva Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišća, Ćesim-Pridvorci.

Zbog izvođenja radova izmijenjen je režim saobraćaja u tunelima Čemerno (Brod na Drini 2-Vrba), Čeljigovići (Lapišnica-LJubogošta) i Stambolčić (Pale-Podgrab) i u tunelu “Ugar”, na dionici magistralnog puta Crna Rijeka-Ugar.

Zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog radova na rekonstrukciji dionice regionalnog puta Jezero-Šipovo, saobraćaj će povremeno biti obustavljan od 7.00 do 17.00 časova, po potrebi, u trajanju do jedan čas.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac-Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja deminerskih radova do 15.00 časova dolazi do povremenih obustava saobraćaja u intervalima od 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja u Vojkovićima i Brod-Odžak /mjesto Klakar Donji/.

Na regionalnom putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke, zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog aktiviranih klizišta jednom saobraćajnom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Do 6. septembra na dionici Karuše-Doboj-Šamac-granični prelaz Rača kretaće se prevoz vangabaritnog tereta, a vozači su dužni da voze oprezno i poštuju uputstva lica iz pratnje.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice 2- Šargovac u mjestu Trn , jer nema dozvoljenu nosivost za realna saobraćajna dinamička opterećenja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi saobraćaj se odvija dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) od 20.00 do 5.00 časova saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići) saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraćaj se odvija na putnim pravcima Srebrenik-Orašje i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima u BiH zdaržavanja nisu duža od 30 minuta.

Do 12. septembra, granični prelazi Gabela-Gabela Polje jedan, Kozarska Dubica- Hrvatska Dubica, Vaganj-Bili Brig, Hadžin Potok-Bogovolja, Orahov Do-Slano i Duži-Imotica otvoreni su za putnički saobraćaj kao međunarodni granični prelazi.

Izvor: agencije
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.