Uhapšen odbjegli sin Sinana Sakića zbog divljanja u Beogradu

Sin Sinana Sakića, Rašid Sakić (43) poznatiji kao Ćelo, našao se sinoć na mjestu suvozača u “golfu” njemačkih registarskih oznaka, čiji vozač je zaustavljen od strane pripadnika saobraćajne policije nakon policijske potjere.

Ispostavilo se da je vozač bio pod dejstvom kokaina i da nije imao vozačku dozvolu, a bježeći je čak tri puta prošao kroz crveno svjetlo na semaforu. Sa druge strane, Ćelo je zadržan jer je za njim bila raspisana potraga, ali policija u svom saopštenju nije precizirala za koje krivično djelo, piše Srbija Danas.

Vozač “golfa”, čiji identitet još uvijek nije poznat, sinoć pet minuta poslije ponoći na raskrsnici ulica Vojvode Stepe i Save Maškovića oglušio se na znak saobraćajne patrole da zaustavi automobil, nastavio vožnju i tri puta prošao na crveno svetlo na semaforu u pokušaju da pobegne patroli, saopštio je jutros MUP.

Kako su dalje naveli, vozač je zaustavljen u Zemljoradničkoj ulici, gdje je ustanovljeno da je vozio bez vozačke dozvole, a droga test je pokazao da je pozitivan na kokain.

Na mjestu suvozača, kako se saznaje, našao se Rašid Sakić, za kojim je, kako je saopštio MUP, raspisana potraga. Obojica su zadržana radi daljeg procesuiranja, a vozač „golfa“ sumnjiči se za nasilničku vožnju i vožnju pod dejstvom narkotika.

Najstariji Sinanov sin uhapsili su pripadnici policije Kantona Sarajevo i sredinom jula, na osnovu potrage koju je Srbija raspisala zbog sumnje da je počinio razbojništvo.

Ko je Rašid?

Inače, Rašid Sakić je Sinanov sin iz prvog braka, a njegovo ime često se nalazi na stupcima crne hronike zbog sukoba sa zakonom. U podužem dosijeu, Sakić ima upisano i ubistvo zbog kog je proveo u zatvoru 12 godina.

Mediji su ranije izvještavali o lošim odnosima u porodici Sakić, koji su kulminirali nakon pjevačeve smrti. Poslednji sukobi su izbijali zbog spora oko nasledstva, zbog čega Sabina Sakić i sumnja da je Rašid podmetnuo požar na porodičnu kuću pokojnog pjevača u Loznici.

Protiv njega je Sinanova supruga Sabina svojevremeno podnela i krivičnu prijavu zbog prijetećih poruka i poziva koje joj je, prema njenim riječima, Rašid upućivao još od oktobra 2019. godine. Rašid je od tog trenutka prijetio ubistvom njenoj kćerki Đulkici, inače svojoj polusestri i njoj.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.